Ana Sayfa

30 Ocak 2012 Pazartesi

Chanel Takes Flight

Chanel Couture Jeti!.. Paris’teki Grand Palais içinde, Chanel için özel hazırlanan jette, 24 Ocak’ta gerçekleşen Chanel Couture defilesi ile Karl Lagerfeld’in yaratıcılığını bir kez daha konuşturdu!..


Her yaptığıyla moda gündeminin merkezine oturan Karl Lagerfeld için bir pazarlama dehası desek sanırım yanılmayız. Tasarladığı her koleksiyon, hazırladığı her show ve yaptığı he iş birliğiyle adından sıkça söz ettiren Lagerfeld, henüz net-a-porter için satın alınabilir fiyatlarda hazırladığı koleksiyonu ile gündemdeydi ki, Paris Couture Haftasında sergilediği Chanel defilesiyle bizleri yine şaşırtmayı başardı.


Chanel’in klasikleşen logosuyla oluşturulmuş halıları, çatı pencereleri ve uçak koltuklarıyla tam bir Chanel uçağı dekoru yaratılan defilenin her bir detayı zeka pırıltısı içeriyor. Yapımı beş gün süren Chanel uçağı içinde, yeni koleksiyonuyla, siyah-beyaz bir gökkuşağı yaratan Lagerfeld, kullandığı siyah, mavi ve krem rengindeki parçalarıyla, Chanel kadınlarının gündüzden geceye geçişini kolaylaştırmış.


Diğer markalar gibi eski dönemlerin modasından etkilenmeden, sadece kendi istediğini, kendi istediği tarzda, benzersiz hayal dünyasıyla bir araya getirerek hayat veren ünlü tasarımcı, 2012 ilkbaharı için oluşturduğu koleksiyon ile bizi yine kendine aşık etmeyi başardı. Gökyüzünün derinliklerinde yarattığı dünyası ile bir nevi Chanel hostes kombinleri oluşturan Lagerfeld, ilkbahar gökyüzüne uygun mavi tonlarıyla ortamı renklendirmiş.

Günlük hayatta rahatça kullanabilecek takımlar, elbiseler, ceketlerin yanı sıra ağırlıkta olarak gece davetleri için özel olarak hazırlanmış trapez, organza kokteyl elbiseleri için; kristal, payet, boncuk ve parlak PVC, kabarık kol, geniş yaka ve düşük cep detayları kullanılmış.

Diğer markalar tasarımlarıyla müşterilerine eğlence satarken, Chanel couture’leri ile, bu defilesindeki menüsüyle olduğu gibi, her zaman klasik bir tarz vaat ettiğini görüyoruz. Çanta yerine elbiselerin alt kısmına koyduğu cepleri kullanan marka, Chanel’in kurucusu efsanevi moda ikonu Coco Chanel’in 1930’larda “Cepler, insanların kambur durmasına sebep oluyor.” lafına atıfta bulunarak hazırlanılmış.


Chanel ve kendi markasıyla adını neredeyse her gün farklı bir mecrada gördüğümüz ünlü tasarımcının kendini en rahat ve sakin hissettiği yerin uçak olmasından dolayı, böyle bir show hazırladığını belirtirken, defile sonunda içinde çıkacağı özel bir kokpitte tasarlamayı ihmal etmediğini farkediyoruz.

Modellerin tırnaklarının dahi gökyüzü mavisine boyandığı, altmış bir farklı görselden oluşan bu görsel şölene ben bayıldım, ya siz??

Kaynak;tıktık!



Ladies and gentlemen, welcome aboard the Chanel aircraft flight SS2012. Flight time will be approximately twenty minutes as we soar high into the stylish skies. Your pilot this morning is Mr. Karl Lagerfeld, and he wishes you a pleasant ride.

As over 150 guests entered the Grand Palais Tuesday morning, they found the venue transformed in to a luxury jet-plane, complete with numbered seats, emergency exits with floor level lighting and a trolly cart to serve drinks. Excitement and curiosity riffled through the audience as they took their seats.Though Chanel is consistently recognized for it’s extravagant venues and settings, this retro-futurist space age jet still did not manage to outshine the classic Chanel collection. Though the slim silhouettes were fairly simple for couture, the detail and embroidery were impeccable; especially the tiny silver-coated feathers or silk petals that floated prettily when the models graced the runway.


In tune with the setting, this collection featured 150 different shades of blue; from powder and sky blues, warm violet blues, electric and royal blues, midnight and navy. Short sleeved, slim tweed dresses just above the knee were eminent of previous Chanel collections, but the silhouettes and colors were imbued with an aerodynamic neatness of old airline uniforms. The elongated hemlines which settled just above mid-thigh added to the slouchy sort of boy/girl look, so that when the models walked the runway with their hands in their pockets,  they looked, the designer said, “like boys whose jeans are slipping off.”

However, the main focus of this Spring / Summer collection was on the cocktail and full-blown evening dresses. Large Puffy shoulders, boat-necked suits, hidden pockets, rouche detailing and dazzling jeweled tights gave classic Chanel a modern, futuristic update. Slicked-back punk hair, cellophane, and sequins added edge to a classic collection.



At the end of the show, 60 looks later and after a safe landing, Karl Lagerfeld emerged from the cockpit to take a bow. Among the first class travelers were stars Cameron Diaz, Diane Kruger, Vanessa Paradis, Elizabeth Olsen, Alice Dellal and Daphne Guinness.


Source; click!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...