Ana Sayfa

17 Ocak 2012 Salı

SpongeBob Fashion

Hepimizin bayıldığı, dünyanın en mutlu çizgi film karakteri SpongeBob moda dünyasına girerse ne olur??


Teknolojinin çok hızlı geliştiği ve tüketime olan eğilimimizin giderek arttığı şu günlerde, moda dünyasında yaratılan bir stil,  insanların hemen dikkatini çekiyor ve bu stili yakalayan markaların hazırladığı ayakkabı, kıyafet ve aksesuarlar yok satılıyor. Stil yaratırken çeşitli sanat eserleri, moda ikonları, soyut kavramlar gibi bir çok farklı kaynaktan beslenen tasarımcılar, son günlerde insanların dikkatini,  onlara eğlendirici tasarımlar vaat edip, çizgi film karakterlerinden faydalanarak çekmeyi amaçlıyorlar.
Bu konuda, karşısına deniz altında çıkan her türlü aksiliğe karşı her zaman pozitif olan ve gülen SpongeBob Squarepants’ i çalışmasına ilk olarak konu alan markalardan biri  ise Fransız Nunettes. Geçtiğimiz yıl SpongeBob’un kocaman mavi gözlerini, kocaman gülümseyen halinden şüpheli bakan bakışlarına kadar farklı ifadeleri kullanarak hazırladığı gözlüklerde kullanan marka, ikonikleşmiş Wayfarer gözlüklerini eğlenceli bir şekilde piyasaya sürmüştü.

İnsanları görüntüsüyle eğlendirmek için, pek çok insan tarafından satın alınan bu gözlükler, Carine Roitfeld, 50 Cent, Kanye West ve Lady Gaga gibi pek çok ünlü tarafından tercih edilmiş ve satışları yüksek rakamlara ulaşmıştı.
2009 yılında Paris’te gerçekleştirilen bir yardım etkinliğinde farklı tasarımcılar, kendi ikonik nesneleriniçeşitli çizgi film karakterlerinden esinlenerek satışa sunmuşlardı. Lagerfeld’ de yarattığı, tasarımcının ünlü parmaksız eldiveni ve beyaz yakası içindeki SpongeBob bebeği ni, “World Wildlife” adındaki yardım kuruluşuna, bağışlanmak amacıyla 1500$ ‘ a satışa sunmuştu.
Şimdilerde ise , kısa pantolonlu sevimli kahramanımızı sahip olduğu stiliyle konuşuyoruz. Almanyalı illüstratör Mike Frederiqo tarafından çizilen SpongeBob’ un ilgi çeken illüstrasyonları, moda dünyasının dev isimlerinden Coco Chanel, Karl Lagerfeld, Marc Jacobs ve ünlü fotoğrafçı Terry Richardson’dan ilham alınarak hazırlanmış.

Coco Chanel’in ismiyle özdeşleşmiş inci kolyesi, ceketi ve beyaz eldivenleri, Marc Jacobs’ un dövmeleri , Karl Lagerfeld’ in dev siyah gözlükleri, siyah takım elbisesi, Terry Richardson’ ın ekoseli gömleği ve siyah çerçeveli gözlükleri içinde gördüğümüz SpongeBob artık her zamankinden daha trendy:)



What if the happiest cartoon character SpongeBob is in fashion world??

Today, the development of technology and our tendency to consume is gradually increasing. One style that created in fashion world, has itsown followers in a minute and you can’t understand what is going on. The fashion brands get that main idea and produce clothes, shoes or accessories according that trend. The stylists get inspiration of so many things like; a variety of art Works, fashion icons or abstract concepts. But nowadays people need some funny stuff and happiness even it is temporary ; we can see that cartoon films are the first inspiration of designers.
In this case, the most positive and smiley character SpongeBob succeeded to be the famous subject. Nunettes, French brand had become the talk of town with their fun versions of the iconic Wayfarer silhouette, last year. With the smiley and suspicious looking of him, so many celebration used them like Lady Gaga, Kanye West, 50 Cent and Carine Roitfeld therefore their sales were very good.
In 2009, there was a   effectiveness of aid, the designers created some dolls which were inspirated from cartoon world. Karl Lagerfeld  arranged Karl Pants pictured above as an item to be auctioned off for the World Wildlife Fund. As you can see the newly designed character has Karl’s signature fingerless gloves and white shirt collar. The doll fetched $1500 for the auction.


Now, we can see our sute SpongeBob in chic style.He lives in a under the sea, wears short pants and can do a mean impression of some of the most iconic fashion designers given the right accessories. SpongeBob SquarePants is funny, stylish and can also be Coco Chanel, Karl Lagerfeld, Marc Jacobs or Terry Richardson just for the thrill of it.

The hilarious drawings were done by illustrator Mike Frederiqo, who took everyone’s favorite cartoon sea creature to the next fashionable level with these impersonations. 

He is more trendy than ever in Coco Chanel’s jacket, gloves, with pearls, Marc Jacobs’ tattoos, Karl Lagerfeld’s huge black glasses, Terry Richardson’s plaid shirt, eyeglasses:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...