Ana Sayfa

9 Ocak 2012 Pazartesi

Louis Vuitton & Marc Jacobs at Les Arts Décoratifs

Paris’ in ünlü müzesi Les Arts Décoratifs, merakla beklenen Louis Vuitton Marc Jacobs sergisine hazırlanıyor!


Sergi, Louis Vuitton ve modanın dahi çocuğu aynı zamanda markanın kreatif direktörü olan Marc Jacobs’ un hikayesini anlatacak. Farklı kültürlerden gelen bu iki “moda kişiliğinin” , biraraya gelmesinin moda dünyası açısından önemini, analizlerle değil;  kariyerleri boyunca yaratmış oldukları eserlerden derlenmiş sergi kolajlarıyla izleyeceğiz. Jacobs’ un markadaki on beş yılını genel bir bakış açısıyla ele alacak olan sergi,6  Mart’ ta Paris Moda Haftası ile birlikte başlayacak. Başka karakterlere ve dillere sahip  iki kişiliğin hikayesine tanık olurken bir yandan da, yıllar içinde değişen ve gelişen, teknolojik gelişmeler, el sanatları ve aynı Marc Jabos Louis Vuitton ikilisi gibi, moda tarihine adlarını altın harflerle kazımış önemli işbirliklerini hatırlayacağız.

Tasarımcı ve markanın işlerinin gösterilmesi için iki parçaya bölünen sergi alanın ilk katında Louis Vuitton’un 19. Yüzyıldaki moda ve aksesuar koleksiyonunun,  orjinal ve ikonikleşmiş parçaları sergilenirken, diğer katta Marc Jabos’ un 1997 yılında markayla biraraya gelmesinden bu yana ünlü moda evi için hazırladığı tasarımlar sergilenecek.


Müzenin baş küratörü, tanınmış yazar Pamela Golbin, müzenin iki farklı temaya ayrılmış olmasının, hızla sanayileşen ve küreselleşen dünyada Louis Vuitton markasının tasarımcı ile nasıl bir bağ kurduğunun,  karşılaştırmalı bir şekilde insanlara anlatılması açısından çok akıllıca bir yöntem olduğunu düşünmekte.
Marc Jacobs, Louis Vuitton koleksiyonu için bu sene yine bir Japon sanatçıyla; sanat dünyasında “puantiye çılgını” olarak lanse edilen ve 2008 yılında bir eseri , Christies’ te 5.1 milyon dolara satılarak rekora imza atan Yayoi Kusama ile çalıştı.Kusama’nın 9 Şubat’ ta Tate Modern’de açılıp, 5 Haziran’ a kadar sürecek olan sergisin de destekleyen marka, serginin gençlere yönelik programının da destekçisi.


Dünyaca ünlü bu lüks markanın, Fransız işçilik, teknolojik ilerleme, üslup yaratma ve sanatsal işbirliğini masalsı bir dille sunacağını düşündüğümüz sergiyi heyecanla bekliyoruz!..

Yazı; Selin Çetinkaya
Kaynak; tıktık!



Les Arts Décoratifs in Paris will unveil a major retrospective of Marc Jacobs’ fifteen years at Louis Vuitton on March 9, just after the close of Paris Fashion Week, which runs from February 28 to March 7.

The exhibition, which will stay open until September 16, will examine both Jacob’s and Vuitton’s impact on the fashion industry as well luxuriating in their signature designs. The space will be divided into two parts with a floor dedicated to each designer. Louis Vuitton’s original and iconic trunks will reside on the museum’s first floor – where its nineteenth century fashion and accessory collection is housed – and an edit of Marc Jacob’s designs created since his arrival at the brand in 1997 will be shown on the second floor.

Curated by prominent fashion author Pamela Golbin, who is the museum’s chief curator of fashion and textiles, the theme of the two-part show is to examine how each designer tied in with his world – Vuitton in a fast-industrialising Nineteenth Century and Jacobs in in a swiftly globalising age.

But that’s not all. The preview material for the show, says it is a tale of “French craftsmanship, technological progress, stylistic creation and artistic collaboration”, so we are expecting a lavish look at one of the world’s premier luxury houses.

Judging from the preview notes, which go into some detail on both headliners’ early careers from the creation of the LV monogram to Jacobs’ own early musings on how his work with the brand develop, this show will delve into details and the timing is interesting. Though those August 2011 reports that Marc Jacobs will succeed John Galliano as creative director at Christian Dior have so far failed to come to fruition and there is no official suggestion he will leave, Jacobs time at LV has come in for increased – though always complimentary – scrutiny over the last five months.You can check www.lesartsdecoratifs.fr out! 

Source; click!



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...