Ana Sayfa

8 Aralık 2011 Perşembe

PIRELLI Calendar 2012

1960’lı yıllardan beri süper modeller , ünlü yüzlerle ve başarılı fotoğrafçılarla çalışan, ortaya her zaman göz alıcı işler çıkaran Pirelli takvimi, dünyanın en prestijli ve özel takvimlerinden biri sayılmakta.Aslında Pirelli İtalyan asıllı bir lastik markası; ama onu ünlü yapan pek tabii ki  1964 yılında The Beatles’ın da fotoğrafçısı olan Robert Freeman’ın çekip uluslararası alanda ünlenen takvimi.

1974 yılında bir statü haline gelen Pirelli Takvimi, yaşanan petrol krizleri nedeniyle bir süre yayın hayatına ara verse de 1984’te Uwe Ommer ile  geri dönerek, 1994 yılında bugünkü halini almıştır.

İtalyan Mario Sorrenti tarafından fotoğraflanan 2012 Pirelli Takvimi’ nin tanıtımı geçtiğimiz akşamlarda Guinevere Van Seenus, Malgosia, Edita Vilkeviciute, Isabellı Fontana, Natasha Posy, Lara Stone, Rinko Kikuchi, Milla Jovovich, Margareth Made, Joan Smalls ve Kate Moss gibi ünlü modellerin de katılımıyla, 19. yüzyıla ait askeri binası ve kentin tarihi simgesi haline gelmiş olan New York Park Avenue Armony’ de gerçekleşti.Daha önce Pirelli takvimlerinde görmeye alışık olduğumuz modeller haricinde bu sene Isabeli Fontana ve Milla Jovovich’in de yer aldığı takvim Kate Moss’un düğününden üç hafta önce Temmuz ayında Korsika’da çekildi.



Pirelli Takvimi’ne imza atan ilk İtalyan fotoğrafçı olma özelliği taşıyan Mario Sorrenti, “Swoon” adını verdiği çalışmasında “mest olma” halini ölümsüzleştirmek için Güney Korsika’nın Murtoli bölgesine 60 km uzaklıkta bulunan Bonifacio’nun engebeli tabiatını tercih etti.



Daha önce Harper’s Bazaar, Fransız ve İtalyan Vogue, V Dergisi, W Dergisi, Vanity Fair, Vogue Hommes gibi uluslararası yayınlarla ünlenen, nü fotoğraflardaki  inanılmaz ustalığıyla tanınan sanatçı, Pirelli’nin 39. sayısı için çektiği fotoğraflarda, kadın vücutlarını sanki doğanın bir parçasıymış gibi algılayarak, onların doğa ile buluşmasını  sade bir görsellikle, bizlere sundu.



Çoğumuzun sahip olma şansına erişeyemeyeceği bu takvimin görselleri için Pirelli, yirmi beş tane özel fotoğrafı internet ortamıyla buluşturdu.On sekizi siyah-beyaz, yedisi renkli olmak üzere yirmi beş fotoğraftan oluşan ve daha önce hiç kullanılmayan bir format olan ince kanvas astarlı bir portfolyo içinde sunulan 2012 Pirelli Takvimi,  on iki kahraman, dokuz model ve üç aktristen oluşmakta.

Takvim Pirelli Grubu’nun uluslararası iletişiminin bir parçası haline gelen, bir duvar süsünden çok sanat eseri değeri taşıyan takvim kuşkusuz ki en prestijli noel hediyerinden biri olarak kabul ediliyor.


In front of gathered media and press from the globe, tire maker PIRELLI unveiled its famed PIRELLI Calendar 2012 at GUASTAVINO’S this morning in New York City. With vaulted halls and the 59th Street Bridge up above as fitting backdrops,  Group CEO Marco Tronchetti Provera introduced “Swoon”, the pictorial theme for  Calendar 2012 by photographer Mario Sorrenti.






Best known for his nude images for fashion magazines such as Vogue and Harper’s Bazaar, Sorrenti’s exploration of human beauty is one of lifelong quest, which led him from his hometown of Naples to world of fashion in New York via London when he was just a teen. At only 21, Sorrenti garnered much accolades when he created the campaign for Calvin Klein Obsession fragrance with the one and only Kate Moss. During those fast time, Sorrenti became confidant to other up and coming models, like Milla Jovovich, who joked that she would only get naked in front of Sorrenti.

Shot on the transformative landscape of Corsica, PIRELLI Calendar 2012 includes veterans such as Kate Moss, Milla Jovovich, and Lara Stone, as well as Margareth Made of Italy and Japan’s Rinko Kikuchi, both new to the process. The calendar also marks two important milestones – the first official unveiling in New York City and the first Italian photographer. Because of its exclusive nature, the calendar will only be available to VIPs of PIRELLI.
Source: click!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

karl dan sonra bu pek çekici gelmedi açıkçası =/

Selin Çetinkaya dedi ki...

Karl'la şimdiki fotoğrafçı pek kıyas edilemiyor tabii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...