Ana Sayfa

16 Aralık 2011 Cuma

Bora Aksu for ARMAGGAN

ARMAGGAN Koleksiyonları, nesilden nesile aktarılabilecek, zaman içinde daha da değerlenecek, kalıcı ve zamansız tasarımlardır.İlhamını Anadolu’dan alan, çağdaş tasarımlarla yeniden yorumlayan tasarım markası olan ARMAGGAN mağazasında, modernize edilmiş ipek kaftanlar, ev tekstili ürünleri, hediyelik objeler, deri ürünler, eşarplar ve mücevherler satılıyor.Türk kültürü mağazası” diye adlandırabileceğimiz marka, ürünlerini kendi atölyelerinde, çoğu zaman doğal malzeme ile elde işlenerek ve sınırlı sayıda üretiliyor.

Londra Moda Haftası kapsamında dört yıl üst üste En Başarılı Genç Moda Tasarımcısı Ödülü’nü alan, başarılarıyla Kraliçe Elizabeth'in dikkatini çekerek Buckingham Sarayı'na davet edilen tasarımcı Bora Aksu, bu özel konsept marka için yepyeni bir koleksiyon hazırladı.



40 parçadan oluşan Bora Aksu for ARMAGGAN koleksiyonu; markanın kendi atölyelerinde geleneksel yöntemlerle, elde işlenerek hazırlanan, özgün ve çağdaş tasarımlı,dar dokuma ceketler, kalın dokumalı paltolar, özel baskılı ipek bluzlar, dökümlü elbiseler,mücevher, obje ve deri parçalardan oluşmakta.

Armaggan’ın Nuruosmaniye mağazasında bir sunumla tanıtılan koleksiyon için ünlü tasarımcı; “Tasarımlarımın yıllar sonra bile kullanılabilecek olması gerçeği beni çok heyecanlandırıyor. Ayrıca kumaşların herbirinin ilmeğinin düşünülerek dokunmasından, kök boyalarından yapılan her kumaşın o doğal ve organik yapısı ile yolculuğunu görmek büyük zevkti. Hızlı üretim ve tüketime geçen bir dünyada bu tarz koleksiyonun yapılması bence çok değerli.” diyor..



Tanıtım gecesi de , giysilerin sade şıklığı ile mankenlerin doğal saçları ve geleneksel tarzdaki makyajlarının naifliği sayesinde, aynı koleksiyon gibi “zamansız” bir konseptle, konuklara sunuldu.

Aksu’nun, annesinin sandığındaki kolalı bohçalarda bir hazine gibi özenle saklanani el emeği çalışmaların hikayesini dinleyen küçük bir kız çocuğundan ilham alarak hazırladığı tasarımlar, Turkish Cultural Foundation (TCF) bünyesindeki Doğal Boya Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DATU) denetiminde enine dokunan özel ve ipek kumaşlardan oluşuyor.



Zamansız kesimleri, güncel tasarımlarla biraraya getiren Bora Aksu’nun sınırlı sayıda üretilen bu koleksiyonu, 15 Aralık’ta Nuruosmaniye ve Nişantaşı ARMAGGAN mağazalarında satışa sunuldu.

Yazı; Selin Çetinkaya

Kaynak; tıktık!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...