Ana Sayfa

14 Aralık 2011 Çarşamba

AMY WINEHOUSE Fred Perry Collection

“Soul” müziğin divalarından Amy Winehouse’un ölümünden önce Fred Perry için hazırladığı 2012 ilkbahar-yaz koleksiyonu geçtiğimiz günlerde tanıtıldı..


Amy’nin Fred Perry ile 2010 sonbaharında başlayan serüveni, Winehouse’un 1950’lilerin Amerika sevdasından ve Miami’nin “Art-deco” havasından esinlenerek hazırladığı ilkbahar-yaz koleksiyonu ile devam etmekte.Dağınık baskılı cadillac, juke box ve sanatçının tarzı olan kedi gözü güneş gözlüklerinden oluşan koleksiyonda pembe, mavi ve siyah renkleri ağırlıklı olarak kullanılmış.



Yardım derneklerine sezonsal olarak bağış yapan Fred Perry, Amy Winehouse’un 2012 ilkbahar-yaz koleksiyonu için de geleneğini bozmayarak, sanatçının kendi vakfına bağışta bulunacak.

Ünlü şarkıcının beklenmedik ölümüyle ne yapacağına karar veremeyen marka, Winehouse’un ardından piyasaya sürülen “Lioness: Hidden Treasures” albümü ile aynı anda koleksiyonu çıkartarak marka adı altında tanıtılan koleksiyonu, konuyla ilgili yapılan diğer çalışmalarla pekiştirmiş oldu.



Fred Perry, dördüncü ve maalesef son kez marka için koleksiyon hazırlayan şarkıcının, on dört parçadan oluşan “limited collection”ının,  2012 ilkbaharına sadece küçük bir giriş olduğunu belirtti.Markanın pazarlama direktörü Richard Martin; “Amy’nin,  markamızın tarihsel referans noktalarını etkileyen sıradışı bir stili var.Amy bize kullanılacak kumaşları, renkleri ve kalıpları verdi; yani tüm koleksiyon tamamen onun elinden çıktı.”  diyor.

Koleksiyonu detaylı olarak incelemek  ve online olarak satın almak isterseniz www.fredperry.com sitesine bakabilirsiniz.


Yazan; Selin Çetinkaya



If you were unable to bid on Amy Winehouse's "Back to Black" album cover dress not to worry, you can still snatch the late singers eclectic style! This week the clothing label Fred Perry has released a selection of fashions from the singer's last collection for the label.

"Amy has a unique sense of style that reflects the brand's own historical reference points," Richard Martin, Fred Perry's marketing director told WWD last March. "Amy gave crucial input on proportion, colour and fit. The range clearly has Amy's handwriting."

Amy's collaboration with the fashion label began last year with an Autumn 2010 collection that blended the sultry singers love of all things doowop and Americana. A spokesperson for Fred Perry revealed what to expect from the new range saying: "The collection features an exclusive print scattered with cadillacs, juke boxes and cat's eye sunglasses in a palette of pink mist, pale blue and black."

If you want to look at the collection and buy online, you can visit www.fredperry.com

Source; click!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...