Ana Sayfa

15 Aralık 2011 Perşembe

Inez & Vinoodh: Pretty Much Everything

Kullandıkları sıradışı tema ve öğelerle, meslektaşlarından keskin çizgilerle ayrılan Inez ve Vinoodh’dan “Pretty Much Everything”!..



Erotizm, sürrealizm, fantazi, fetişzm gibi farklı temaları fotoğraflarında sıkça kullanan Inez ve Vinoodh, sanat ve modanın “olağandışı” bir şekilde buluştuğu “Pretty Much Everything” adlı kitaplarını bu ay piyasaya çıkarıyor.
Bazen gizemli, bazen de gotik bir havaya büründürülerek, retrospektifi zengin tasarımlar kullanarak çekilen bu fotoğrafların iki cilt halinde sanat severlerle buluşması bekleniyor.

1997 yılından beri birlikte çalışan bu ikili, ilk defa, moda fotoğrafçılığı dendiğinde hemen akıllara gelen Yohji Yamamoto adına düzenlenen, Mathias Augustyniak ve Micheal Amzalag tarafından, sanat ve tasarım ortaklığıile kurulmuş M/M Paris adı verilen bir kampanyada bir araya gelmişlerdi.M/M Paris ile fotoğrafçılık kariyerlerinde artık daha özgün ve cesur davranma fırsatı elde etmişler ve böylelikle kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapmışlardı.




Asıl amaçları, çektikleri fotoğraflar ile “gerçek” olanı sorgulamak ve sorgulatmak olan ikili, bir yandan bağımsız sanat çalışmalarını devam ettirirken, diğer yandan da Balenciaga, Gucci, Dior Homme, Yves Saint Laurent gibi ünlü markalar için de çekimler yapmışlardır. Popüler kültür tarafından tanınmaları ise, Björk için çektikleri video ve Lady Gaga’yı model olarak kullandıkları kısa film ile olmuştur.

M/M Paris tarafından yayınlanan “Pretty Much Everything” kitabı ise, son yirmi yıldır yarattıkları “sanat eseri “ değeri taşıyan, içinde kendileriyle yapılan röportaj, çekim arkası görüntüleri ve fotoğrafların hikayelerinin de anlatıldığı, en dikkat çekici 666 tane fotoğraftan oluşmakta. Ayrıca, bu işe gönül vermiş koleksiyonerler için ise 1000 kopyalık “Limited Edition” serisi hazırlanmış.
Yazan; Selin Çetinkaya


Kaynak; tıktık!
A tousled young Marc Jacobs faces off with flame-haired Julianne Moore and a buttoned up Françoise Hardy gestures ambiguously in this series by Dutch husband-and-wife team Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin. Known for iconic images that reveal a proclivity for nudity, public displays of affection and trompe l’oeil makeup tricks, Inez and Vinoodh are two of the most radical photographic talents of our time. Heralded by the art world and the fashion set alike, the pair have shot campaigns for Balenciaga, Viktor & Rolf, and Yves Saint Laurent, created editorial for Vogue Paris, The Gentlewoman, and V, and had their work showcased at countless galleries around the world. In celebration of their illustrious two-decade career, Taschen is releasing Pretty Much Everything, a limited edition, 666-page tome full of the photographic daredevils’ most lauded images. Combining the absurd with the beautiful, the provocative with the elegant, the earnest with the playful, these masters of juxtaposition have managed to capture the most celebrated faces of our time, in the most unexpected of ways. 
Source; click!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...