Ana Sayfa

12 Aralık 2011 Pazartesi

PUDSEY Goes Couture for Children In Need!

BBC’nin “Children In Need” Derneği ortaklığıyla yürüttüğü kampanya kapsamında, “Pudsey Bear” oyuncak firması ile birlikte sürdürülen proje, dünyanın farklı noktalarındaki çocuklara yardım ediyor!


Dünya üzerindeki felaketlerin ve insan hayatını kötü yönde etkileyen olayların, son yıllarda artmasıyla beraber , hem biz hem de markalar, sosyal sorumluluk projelerine eskiden olduğundan daha fazla önem vermeye başladık.Özellikle tüketici potansiyeli ve sayısı açısından diğer sektörleri geride bırakan moda dünyasına mensup markaların,bu tip  konulara olan duyarlılıklarını rakiplerine ve müşterilerine göstermek amacıyla , bir takım işbirliklerine ağırlık verdiklerini görüyoruz.

Children Need, 1980’ de İngiltere’de kurulan ve bugüne kadar  500 milyon£’ dan fazla para toplayan ve ünlülerin yedi saatlik bir program kapsamında desteklediği bir yardım kuruluşudur.Toplanan bu paraların nerelerde, ne amaçla kullanıldığını da videolayan dernek,  dünya çapında ihtiyacı olan çocuklara yardım etmekte.

Hazırladıkları her kampanya için farklı maskotlar kullanan Children In Need’in , Pudsey Bear  tarafından hazırlanan maskotu ise altın renkli tek gözü yamalı oyuncak ayılar oldu.

Farklı ilham kaynaklarından esinlenen, Henry Holland, Erdem Moralıoğlu, Mulberry, Jonathan Saunders, Liberty, Giles Deacon gibi moda dünyasının önde gelen isimleri, “Pudsey”e özel oyuncak ayılar tasarladı.

En çok merak edilen oyuncak ise, Louis Vuitton ve Marc Jabos markalarının über stilisti Katie Grand’in Louis Vuitton’un baş erkek tasarımcısı Kim Jones ile beraber hazırladığı oyuncak ayı.

Hem çocukların iyi  bir şekilde büyümesine ve  hayatlarındaki  hastalık ya da yokluk gibi dertleri ortadan kaldırmaya yardım etmek, hem de kendinizin bu dünyanın bir parçası olduğunuzu tüm benliğinizle hissetmemiz açısından, bu tip kampanyalara katılmanın “insana” olan duyarlılığımızı arttıracağını düşünüyorum.

Tasarlanan tüm oyuncakları, Londra’daki Liberty’s mağazası ve bbc.co.uk/pudsey adresinde bulmanız mümkün. 


Yazan; Selin Çetinkaya

Earlier this week saw the launch of the Designer Pudsey collection where designers such as Erdem, Mulberry and Jonathan Saunders gave the traditional Pudsey Bear a sartorial makeover to raise money for BBC's Children In Need.

Tradition has been completely turned on its head and the childhood icon - no longer archetypal yellow - can now be seen in silver leather (Giles Deacon), Highland inspired tartan (Henry Holland), cashmere with diamonds (Pringle), soft brown leather (Mulberry) and various prints that run the gamut from quirky ikat (Topshop Unique) to pretty florals (Erdem and Liberty).
Today we are excited to learn that Katie Grand - the uber stylist behind Louis Vuitton and Marc Jacobs - has also thrown her hat in the ring. She has collaborated with Kim Jones, head menswear designer at Louis Vuitton, to produce a bear that is supremely covetably. Not only is Pudsey adorned in a Stephen Sprouse print and a festive red studded leather jacket, he also comes in his own exquisite LV monogrammed case.

You can see the bears in all their glory at Liberty's the London department store where they will be displayed until the 19th of November 2011. The entire collection is being auctioned to raise money for BBC Children in Need so if you desire to own a cuddly bit of fashion history visit bbc.co.uk/pudsey !
Source; click!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...