Ana Sayfa

1 Aralık 2011 Perşembe

Victoria's Secret Opens A Store in Turkey!

Dünyaca ünlü, parıltılı ve egzotik iç çamaşırı markası “Victoria’s Secret” dün itibariyle İstanbul’daki ilk mağazasını City’s Nişantaşı’nda açtı!


Öncelikle sizlerle markanın doğuşunu ve nasıl bu kadar popüler  hale geldiğini paylaşmak istiyorum..

Markanın doğuşu, kurucusu Roy Raymond’ın eşine hediye olarak  iç çamaşırı almak istemesiyle başladı. Stanford Üniversitesi mezunu  iş adamı Raymond’ın  hediye seçerken mağazadaki kadın satış görevlileri ve diğer müşterilerden utanması üzerine, kendisiyle aynı durumda olabilecek binlerce erkekleri düşündü ve kendi iç çamaşırı markasını yaratmaya karar verdi.

Öncelikle insanların kalıplaşmış düz beyaz  iç çamaşırı tercihlerini değiştirmeyi amaçlayan işadamı,Kraliçe Victoria dönemindeki gibi fırfırlı çekici çamaşırlar üreterek iç çamaşırını “cinsel obje” haline getirmeyi başarmış; markasına da bu ilhamı sebebiyle “Victoria’s Secret” ismini vermiştir.

1977 yılında bu düşünceler çerçevesinde Stanford İş Merkezi’nde ilk mağazasını açan Raymond, 80 bin dolarlık bir sermaye ile başladığı serüvenine ilk yıl 500 bin dolar kar yaparak, devam etti.



İlk başta orta halli kadınları hedef alarak,  iddiasız tasarımlar piyasaya süren marka, kendisine yönelen ilginin de artmasıyla ürünlerini daha seksileştirerek, “sükseli erotizm” temasını tüm ürün yelpazesinde uyguladı.

1982 yılına gelindiğinde artık altı mağazası olan marka, katalog yoluyla da satış yaparak gelirini iyice arttırarak yılda 6 milyon dolar kazanmaya başlamıştı.Tambu sırada Raymond, Victoria’s Secret’ı  sadece 4 milyon dolar karşılığında The Limited’ın yaratıcısı olan Leslie Wexner’ a satarak, kariyerinin bitişine neden oldu. Açtığı çocuk mağazasıyla başarılı olamayan ve iflas eden iş adamı 1993’te intihar ederek herkesi şaşırttı.

Günümüze kadar popülerliğini ve gelirini hızla arttırarak gelen marka, moda dünyası için hem piyasaya sürdüğü alternatif ürünler , hem yılda bir kez hazırladığı, ünlü sanatçı ve toplulukların da katıldığı  göz alıcı defileler hem de birbirinden güzel top modeller açısından büyük bir öneme sahip.

Bugün dünyada binin üzerinde iç çamaşırı ve aksesuar mağazası olan, Victoria’s Secret ,ABD’ den sonra, Kanada, Güney Amerika ve Ortadoğu’ya da mağazalar açmaya devam etti. Avrupa’da daha hiçbir ülkede mağaza açmadan özellikle Türkiye’de mağaza açmaya ise Limited’ın CEO’su  Leslie Wexner, İstanbul’da geçirdiği  bir tatilde La Senza markasından ve AVM ruhundan etkilenerek  karar verdi.



Kuveytli Alshaya ile Park Bravo Grubu’nun ortak şirket kurarak İstanbul’a getirdiği Victoria’s Secret, ilk mağazasını dün , hafta için günlük 25 bin, hafta sonu ise günde 35 bin ziyaret edilen City’s Nişantaşı’nda açtı. Beauty&Accessories konseptli açılan, ABD’den alışık olduğumuz iç çamaşırların hepsini bulamadığımız mağaza, bünyesinde Victoria's Secret, Victoria's Secret PINK, Bath and Body Works, C.O. Bigelow, White Barn Candle Co., La Senza ve Henri Bendel markalarını bulunduran, Amerika pazarında yeni koleksiyonlar ve alt markalar yaratarak; uluslararası alanda  partnerleriyle yeni pazarlara girerek, büyümesini sürdüren, Limited Group’un yeni stratejisi doğrultusunda moda tutkunlarınla buluştu.

600-1.000 metrekare arası değişen “Flagship” denilen dev mağazalarını ise , şu an ki konseptin başarılı olması halinde bir yıl içinde açıcaklarını söyleyen markanın mimari konsepti de, büyüleyici ve cezbedici ürünler ortaya çıkarılmak üzere tasarlanmıştır.



Vücut kremleri, parfüm, makyaj malzemelerinden oluşan geniş bir  ürün yelpazesi içeren mağazada ayrıca, “exclusive” olarak çanta, güneş gözlüğü, telefon ve ipad kılıfları bulunmakta.



Victoria’s Secret Beauty and Accessories koleksiyonları yıl içerisinde Ocak, Nisan, Temmuz, Eylül, Kasım olmak üzere beş farklı koleksiyon ile sunulacak şekilde tasarlanıyor. 2011 yaz aylarından itibaren Victoria’s Secret Fantasies olarak değişen tüm koleksiyon; antioksidanlar ve A ve E vitaminlerini içeren vücut losyonu, el ve vücut kremi, yoğun nemlendiricili vücut kremi, vücut spreyi, body scrub, duş jeli ürün yelpazesi ile sunulacaktır. Kendinizi supermodel gibi hissettirecek makyaj malzemeleri; makyaj kitleri, far, ruj, parlatıcı, dudak dolgunlaştırıcı ve göz kalemleri de mağazada satışa sunulacak diğer ürünler arasında yer alıyor.


Victoria’s Secret’ın en gözde parfümlerinden biri olan Bombshell ise mağazanın favori ürünlerinden.İkonlaşmış koku içerisinde mor tutku meyvesi Italyan üzümü, Shangri-la Sarı Şakayık çiceği, ve Vanilya Orkidesi ile güneş öpülmüş çam ağacı bulunuyor.



Eğlenceli ve dişi kokulardan cildinizle dost kremlere, supermodel tarzı makyaj malzemelerinden Victoria’s Secret’a özel aksesuar ürünlerine kadar herşeyi ve daha fazlasını bulabileceğimiz Victoria’s Secret artık yanıbaşımızda!

Photo source: click!


The famous, flittering  and exotic underwear brand “Victoria Secret” opened a new store in City’s Nisantası, Turkey last day.

First of all I want to share with you their birth and how they became so popular..

Roy Raymond who graduated from Stanford University business man, wanted to give a present “underwear” to his wife.When he went to the store , he felt embarrassed because of the women population there and he thought other men in the world which were at the same position with him.Then he decided to create his own underwear brand.

He purposed to change people’s choises about underwears, first.Raymond fabricated frilly and attractive like at Queen Victoria times-he gave the brand her name- therefore underwear became a “sexual object”.

In 1977 he opened the first store in Stanford Business Center, and in his first year he made 500,000$!

The brand took an aim at middle class women with designing unpretentious designs at first but year after year the interest in brand has increased so much , they applied “splashy eroticism” theme in their collections.

In 1982, brand has six stores and started ti win 6 million $ in a year.At that magnificent time, Raymond sold Victoria’s Secret 4 million $ to the creator of The Limited, Leslie Wexner and caused the end of his career.After all of these, he opened a store that sells kids clothes but he couldn’t make the things work out and committed suicide in 1993 that everbody were shocked.

Today, Victoria Secret is famous for many things like, their alternative products, dashing runways with world-renowned  pop stars and also the top models who worked for them.

Victoria’s Secret  which has thousand stores in ABD, continiued opening new ones in Canada, North America and Middle East;Turkey store opened with Leslie Wexner decision , she came to Istanbul for a holiday and affected by  the underwear brand “La SEnza” and the atmosphere in our big shopping centers.

Kuwaiti Alshaya and Park Bravo Group cooperated and established a company for Victoria’s Secret Istanbul store which was opened in City’s Nişantaşı.The Beauty and Accessories consept store,  which is sold body creams, parfumes, make up stuffs, bags, eye glasses , accessories, iphone and ipad sheats met Turkish fashion lovers last day.

The Limited Group which have sub-brands like Victoria’s Secret, Victoria’s Secret PINK, Bath and Body Works, C.O. Bigelow, White Barn Candle Co., La Senza and Henri Bendel implemented a strategy like first they opened a store which has a concept like beauty and accessories then if the store becomes popular, then they will expand the store to “Flagship” concept.

Victoria’s Secret Beauty and Accessories Collections has been designing for five times in a year.You can have something shiny from this brand feel like a beauty princess :)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

amerika da vücut spreylerinin 3 lü paketi 8 dolar dı bakalım burda tanesini ne kadara satacaklar..

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık :)

Selin Çetinkaya dedi ki...

aynı fiyattan satma zorunlulukları varmış canım..Teşekkürler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...