Ana Sayfa

16 Kasım 2011 Çarşamba

BENETTON UNHATE CAMPAİGN

Benetton, Tüm Dünyayı nefret Kültürüyle Mücadeleye Davet Ediyor!


İnsanlar, halklar ve kültürler arasındaki benzerlikleri keşfetmek için global bir çağrı niteliği taşıyan, Benetton'un iletişim ve araştırma merkezi Fabrica tarafından yaratılan yeni reklam kampanyası, bu amaçla kurulan "Unhate Vakfı" tarafından destekleniyor. Alessandro Benetton'un Paris'te tanıttığı kampanyanın ana fikrini, "öpüşme" eylemi oluşturuyor. Dünya liderlerini birbiriyle öpüşüyormuş gibi gösteren kampanya görselleri,  yapıcı bir provokasyonla, ne kadar aykırı olsalar da politika, inanç ve ideolojilerin diyalogla orta yolda buluşabileceğini vurgulaması açısından önem taşıyor. 








Tanıtım toplantısında söz alan Alessandro Benetton, yaptığı açıklamada, "Küresel aşk her ne kadar hâlâ ütopya ise de, 'nefret kültürü'yle mücade ederek toleransın ve insanların birbirine duyduğu nefretin nedeninin, 'bilinmeyen'den, 'öteki'nden duyulan korku olduğunu anlatmanın önemine inanıyoruz. Benetton'un sosyal meselelere duyarlı kimliği ve değerleriyle bire bir örtüşen kampanyayı başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu. 


Sosyal ağlar ve dijital medya üzerinden yoğun biçimde duyurulacak kampanya için,Milano,Roma,New York,Paris ve Tel Aviv'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.




Benetton, vakfın yanı sıra pek çok iletişim faaliyetiyle projeyi destekleyecek. Projeler arasında en önemlilerinden biri, sıcak savaş bölgelerinden toplanan boş mermi kovanlarından inşa edilen, 4 metre boyundaki dev güvercin heykeli olacak.
Benetton'un daimi reklam ajansı Fabrica'nın bugün yayına giren son kampanyası Unhate, hem Benetton'un sevgi ve birlik mesajını iletmede, hem de eski Benetton keskinliğini taşımada markaya yeniden bir hareket getirebilecek gibi görünüyor.



Benetton returns with another bold campaign featuring a moving video launched today in Paris (see it above) and the head-turning world leaders print ads. With this worldwide campaign United Colours of Benetton invites the leaders and citizens of the world to fight the growing culture of hatred.

United Colors of Benetton also presents the Unhate Foundation, an extension of the UNHATE campaign. Through communication, the objective of the Unhate Foundation is to oppose and undermine hate culture with campaigns meant to exorcise “fear of the other” and to promote closeness between cultures, races and religions. The Unhate Foundation will work so that such issues become steadily a part of the cultural debate, and are included in the political agenda of leaders. The Unhate Foundation will promote a message of tolerance and unity amongst individuals, factions and parties.

English source link click

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bizim başbakanı da öpüştürsünler =)

Selin Çetinkaya dedi ki...

öpüştürücekleri insana kıyamamış olabilirler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...